Niewyczerpane źródło energii
Brak w magazynie
Liczba stron
160
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Jedność
Rok wydania
2021
Opis
Są małe, pożywne, pełne energii, po prostu doskonałe! Świeże, suszone, zmielone na mąkę, jako makarony, pieczywo, oleje i napoje: zboża i rośliny strączkowe oraz nasiona są w stanie wyżywić nas w sposób zrównoważony, zdrowy i kompletny. Tanie, łatwe do nabycia i przechowywania, dostępne przez cały rok, są proste w przyrządzaniu, a jednocześnie są niewyczerpanym bogactwem do przygotowania prawie nieskończonej ilości potraw, od przystawek po pierwsze dania, od drugich dań po desery i przekąski.
Książka ta dzieli się na pięć rozdziałów, poświęconych właśnie śniadaniom, obiadom, przekąskom, kolacjom i deserom. Całość poprzedzona jest wartościowym, rzeczowym, pełnym istotnych informacji wstępem. Wyczerpująco opisano też właściwości użytych do przygotowania potraw składników. Książkę pięknie uzupełniają zdjęcia, które prezentują proste i smaczne przepisy, sprawiając, że zdrowe i zrównoważone jedzenie staje się apetyczne.
Autor | Trenchi Cinzia |
---|---|
Wydawnictwo | Jedność |
Rok wydania | 2021 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 160 |
Numer ISBN | 9788381441001 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381441001 |
Wydanie | 1 |
Podtytuł | Nasiona rośliny strączkowe i zboża w naszej kuchni |
Tłumaczenie | Kozak Krystyna |
Opinie klientów