Przybyłam, ugotowałam, zjadłam. Kulinarna podróż dookoła świata
Darmowa dostawa od 250 zł.
Wysyłamy w ciągu 24 godzin w dni robocze.
Do czasu oczekiwania na paczkę należy doliczyć czas dostawy przez przewoźnika, który w większości przypadków wynosi 1 dzień roboczy.
Dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dostępne formy płatności: przedpłata online (Przelewy24, Blik)
Dostawa
Płatność online
do 250 zł
od 250 zł
Przelewy24, Blik
14,99 zł
0 zł
Przelewy24, Blik
15,99 zł
0 zł
Przewodnik kulinarno-podróżniczy, w którym znajdziesz ponad 150 przepisów z całego świata – od aromatycznej arabskiej kawy przez sycące angielskie śniadanie i domowy turecki kebab aż po wykwintny tort szwarcwaldzki.
Układ książki opiera się na alfabecie – każdej literze przypisany jest inny kraj lub region. Dzięki temu z każdym kolejnym rozdziałem przeniesiesz się w zupełnie inne miejsce na świecie.
Poza tradycyjnymi przepisami znajdziesz tu również kulinarne ciekawostki z różnych zakątków globu. Dowiesz się, jakie są ulubione potrawy każdego ze stanów Ameryki, co jadła królowa Elżbieta, jakie dania spożywa się po zachodzie słońca podczas ramadanu, co najchętniej kładzie się na ruszcie w Australii i czym zagryza się piwo podczas bawarskiego Oktoberfestu. Poznasz też etykietę tradycyjnej gruzińskiej supry oraz wiele innych fascynujących zwyczajów kulinarnych.
A to jeszcze nie wszystko! Autorka dzieli się także swoimi nigdzie wcześniej niepublikowanymi podróżniczymi przygodami.
Otwórz tę książkę i pozwól, by apetyt na odkrywanie świata i gotowanie zawładnął Twoim sercem. Przygotuj się na niezapomnianą wyprawę śladami kulinarnych opowieści!
Autor | Karolina Freier |
---|---|
Wydawnictwo | Wydawnictwo HARDE |
Gatunek | Poradnik |
Rok wydania | 2025 |
Format wydania | książka |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 512 |
Wymiary produktu [mm] | 16.3cmx22cm |
Numer ISBN | 978-83-8343-552-7 |
Kod paskowy (EAN) | 9788383435527 |
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu | TIME SPÓŁKA AKCYJNA, ul. Jubilerska 10, 04-190 Warszawa, [email protected] |