Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa.
Brak w magazynie
Liczba stron
248
Język wydania
polski
Wydawnictwo
WSIP PODRĘCZNIKI
Rok wydania
2020
Opis
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania.
Autor | Bożena Granecka-Wrzosek |
---|---|
Wydawnictwo | WSIP PODRĘCZNIKI |
Rok wydania | 2020 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 248 |
Wymiary produktu [mm] | 17.0x24.0cm |
Numer ISBN | 9788302136344 |
Kod paskowy (EAN) | 9788302136344 |
Wydanie | 5 |
Podtytuł | Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12.2 |
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu | WSIP S.A., ul. ALEJE JEROZOLIMSKIE 96, 00-807 WARSZAWA, PL |
Opinie klientów