Chemia żywności Tom 3
Brak w magazynie
Wysyłka w 24 h
Dostawa i płatność »
Darmowa dostawa od 250 zł.
Wysyłamy w ciągu 24 godzin w dni robocze.
Do czasu oczekiwania na paczkę należy doliczyć czas dostawy przez przewoźnika, który w większości przypadków wynosi 1 dzień roboczy.
Dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dostępne formy płatności: przedpłata online (Przelewy24, Blik)
Dostawa
Płatność online
do 250 zł
od 250 zł
Paczkomat InPost
Przelewy24, Blik
12,99 zł
0 zł
Kurier DPD
Przelewy24, Blik
13,99 zł
0 zł
Liczba stron
248
Język wydania
polski
Wydawnictwo
WNT
Rok wydania
2009
Opis
Piąte wydanie znanego i cenionego podręcznika akademickiego zostało gruntownie zmienione. Zaktualizowano jego treść oraz dodano nowe rozdziały uwzględniające najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka.
Książka ukazuje się teraz w trzech następujących tomach:
Tom 1. Składniki żywności.
Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka.
Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności.
Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.
W tomie 3 przedstawiono charakterystykę odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemiczne i biologiczne właściwości witamin, także odżywcze i funkcjonalne cechy masła. Opisano alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych, a także zaprezentowano najnowsza wiedzę na temat mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działania wielu związków zawartych w żywności. Ponadto omówiono interakcje składników żywności oraz wpływ tych oddziaływań na jakość produktów spożywczych.
Wydawnictwo | WNT |
---|---|
Rok wydania | 2009 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 248 |
Wymiary produktu [mm] | 16.4x23.8cm |
Numer ISBN | 9788320432763 |
Kod paskowy (EAN) | 9788320432763 |
Wydanie | 5 |
Redakcja | Sikorski Zdzisław |
Tytuł serii | Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności |
Opinie klientów