100 przepisów dla diabetyków
W magazynie
Liczba stron
182
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Medyk
Rok wydania
2024
Opis
Książka zawiera przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego; tabelę wybranych produktów o niskim, średnim i wysokim IG; tabelę zawartości WW w wybranych produktach; talerz całodziennej diety diabetyka z objaśnieniami oraz 100 przepisów, m.in. potrawy z ryb i mięsa, zupy, sałatki, desery.
Każdy przepis zawiera wyliczoną wartość kaloryczną i odżywczą oraz wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe. W publikacji zamieszczono kilkadziesiąt zdjęć potraw i produktów.
Recenzentami „100 przepisów dla diabetyków” są wybitni specjaliści: Prof. dr hab. n. med. Leszek Czupryniak i Prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz.
Autor | Cichocka Aleksandra |
---|---|
Wydawnictwo | Medyk |
Rok wydania | 2024 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 182 |
Numer ISBN | 9788366866072 |
Kod paskowy (EAN) | 9788366866072 |
Wydanie | 1 |
platon_index | 30725434 |
platon_status | JEST |
width | 170 |
rodzaj_platon | Książki |
depth | 9.000000 |
cena_hurt_platon | 26.29 |
cena_hurt_brutto_platon | 27.6 |
rabat_platon | 40 |
author_platon | ALEKSANDRA CICHOCKA |
Opinie klientów