Atlas osobliwości kulinarnych
W magazynie
Liczba stron
448
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Sonia Draga
Rok wydania
2023
Opis
Atlas osobliwości kulinarnych jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas – pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek. – Tom Colicchio, kucharz i aktywista Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących. – Dan Barber, kucharz i autor The Third Plate Niezwykły festiwal różnorodności – prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść. – José Andrés, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji. – Kyle MacLachlan, aktor i producent win SMAKUJ ŚWIAT! Atlas osobliwości kulinarnych, książka napisana przez ten sam wiecznie ciekawy świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile? Na sardyński makaron zwany nićmi Boga? Jest to jednak o wiele więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, że nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii – na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze – wyobraźcie sobie 4 miliony kobiet, które spotykają się w jednym miejscu, żeby przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę – choćby i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek.
Autor | Thuras Dylan, Wong Cecily |
---|---|
Wydawnictwo | Sonia Draga |
Rok wydania | 2023 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 448 |
Numer ISBN | 9788366661851 |
Kod paskowy (EAN) | 9788366661851 |
Wydanie | 1 |
Podtytuł | Przewodnik poszukiwacza smaków |
Tłumaczenie | Maciej Potulny |
platon_index | 30764144 |
platon_status | JEST |
width | 185 |
rodzaj_platon | Książki |
depth | 36.000000 |
author_platon | Dylan Thuras |
Opinie klientów