Dieta wzmacniająca odporność
W magazynie
Liczba stron
192
Język wydania
polski
Wydawnictwo
RM
Rok wydania
2022
Opis
Odporność organizmu zależy od wielu czynników, a nasze ciało jest wyposażone w liczne mechanizmy broniące nas przed bakteriami i wirusami. Jednak zdarza się, że nie pracują one właściwie, jeśli nie potrafimy o siebie zadbać. Aby nie dopuścić do osłabienia odporności, można między innymi stosować właściwą dietę. Nie wystarczy jednak okazjonalnie zjeść kilka zdrowych produktów. Na odporność trzeba zapracować krok po kroku, pamiętając o podstawowych zasadach, takich jak odpowiednia ilość makroskładników, witamin i dbałość o kondycję bakterii jelitowych.
Z tej książki dowiesz się:
• jak budować zdrowie i odporność przez cały rok,
• jakie produkty jadać, by zapobiegać spadkom odporności,
• jak komponować posiłki w sezonie zwiększonej zachorowalności,
• co jeść i jak wspierać swój organizm, gdy mimo wszystko dopadnie cię choroba.
W poradniku zawarto przepisy na odżywcze dania dostarczające ważnych składników i wspierające naszą naturalną odporność.
AGATA LEWANDOWSKA - dietetyczka z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o żywieniu, między innymi Dieta antyrakowa, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy, Schudnij bez diety, Przepisy na młodość, Niski indeks glikemiczny, Dieta zdrowych jelit. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Autor | Lewandowska Agata |
---|---|
Wydawnictwo | RM |
Rok wydania | 2022 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 192 |
Numer ISBN | 9788381515979 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381515979 |
Wydanie | 2 |
Opinie klientów