Domowe warzenie piwa
Brak w magazynie
Liczba stron
164
Język wydania
polski
Wydawnictwo
RM
Rok wydania
2023
Opis
Jak łatwo i tanio zbudować domowy minibrowar.
Miłośnicy piwa potrafią docenić niepowtarzalny smak trunku pochodzącego z małych, rzemieślniczych warzelni. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo przewyższające jakością to, które jest wytwarzane w wielkich, przemysłowych browarach. W poradniku znajdziesz wszystkie informacje niezbędne do tego, by rozpocząć przygodę z samodzielnym warzeniem piwa – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży po instrukcje budowy prostych urządzeń potrzebnych do wyrobu tego alkoholu. Zapoznasz się także z poszczególnymi etapami powstawania piwa, m.in. ze śrutowaniem, zacieraniem, filtrowaniem, gotowaniem, klarowaniem i chłodzeniem brzeczki oraz z fermentacją.
Jeśli masz więc ochotę na własną wersję monachijskiego jasnego, austriackiego marcowego lub czeskiego pilznera, otwórz tę książkę i do dzieła!
Autor | Lehrl Richard |
---|---|
Wydawnictwo | RM |
Rok wydania | 2023 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 164 |
Wymiary produktu [mm] | 16.5x23.5cm |
Numer ISBN | 9788381517287 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381517287 |
Wydanie | 6 |
Tłumaczenie | Bogdańska-Staszczak Monika |
Opinie klientów