Kultury smaków
W magazynie
Liczba stron
224
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Sonia Draga
Rok wydania
2020
Opis
„Przepiękna celebracja bogactwa smaków Ameryki”. DAVID LEBOVITZ
Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi niezwykle cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię. Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez słynnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi? Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla – a każde z tych dań zostało przywiezione przez imigrantów. Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, przez zupy i sałatki, aż do deserów – to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana przez najlepszych szefów kuchni wywodzących się ze wszystkich kontynentów.
Wydawnictwo | Sonia Draga |
---|---|
Rok wydania | 2020 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 224 |
Numer ISBN | 9788381107136 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381107136 |
Wydanie | 1 |
Redakcja | Moushabec Leyla |
Podtytuł | Przepisy z całego świata |
Tłumaczenie | Katarzyna Rózycka |
platon_index | 30647298 |
platon_status | JEST |
width | 205 |
rodzaj_platon | Książki |
depth | 22.000000 |
cena_hurt_platon | 23.66 |
cena_hurt_brutto_platon | 24.85 |
rabat_platon | 50.2 |
author_platon | LEYLA MOUSHABEC |
Opinie klientów