Ryby i owoce morza
W magazynie
Liczba stron
224
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Jedność
Rok wydania
2020
Opis
Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków.
Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.
Autor | Lorenza Alcantara |
---|---|
Wydawnictwo | Jedność |
Rok wydania | 2020 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 224 |
Numer ISBN | 9788379718047 |
Kod paskowy (EAN) | 9788379718047 |
Podtytuł | Szkoła gotowania krok po kroku |
platon_index | 30674372 |
platon_status | JEST |
width | 195 |
rodzaj_platon | Książki |
depth | 15.000000 |
cena_hurt_platon | 19.26 |
cena_hurt_brutto_platon | 20.23 |
rabat_platon | 42.2 |
author_platon | LORENZA ALCANTARA |
Opinie klientów