Skarby ogrodu.
W magazynie
Liczba stron
368
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Pascal
Rok wydania
2021
Opis
Gotowanie to wieczna przygoda! A gotowanie z produktów, których zwykle w swojej kuchni używa Małgorzata Kalemba-Drożdż, to przygoda niebanalna! W naszych ogrodach kryje się nieprzebrane bogactwo smaków. Pyszne rośliny, nieraz pogardzane lub niepodejrzewane o to, że są jadalne, rosną przecież tuż obok nas! Szczaw, mirabelki, zielone pomidory, niedojrzałe orzechy, rośliny ozdobne, owoce rzodkiewki, natka marchewki, czosnek niedźwiedzi, chmiel, topinambur i fiołki. Autorka wyczarowała z nich 237 przepisów. Interesujące smaki, oryginalne struktury i zdrowotne właściwości zaskoczą i oczarują każdego, kto ceni wartościowe i smaczne potrawy. Tartaletki z musem czekoladowo-śliwkowym i konfiturą szczawiową. Wino z mirabelek. Chutney z zielonych orzechów. Smażone łuszyny rzodkiewki i kwiaty marchwi. Hummus z topinamburu. Carpaccio wołowe z nasturcją i marynowanymi cebulkami powietrznymi lilii tygrysiej. Czekoladki chmielowe. Guacamole z czosnkiem niedźwiedzim. Fiołkowe risotto z krewetkami Smacznego!
Autor | Kalemba-Drożdż Małgorzata |
---|---|
Wydawnictwo | Pascal |
Rok wydania | 2021 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 368 |
Numer ISBN | 9788381037457 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381037457 |
Podtytuł | Szczaw, mirabelki, zielone pomidory i inne pyszne rośliny |
width | 170 |
depth | 30.000000 |
Opinie klientów