Szkoła cukiernictwa
W magazynie
Liczba stron
512
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Jedność
Rok wydania
2024
Opis
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.
Wydawnictwo | Jedność |
---|---|
Rok wydania | 2024 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 512 |
Numer ISBN | 9788381440400 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381440400 |
Podtytuł | 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku |
Tłumaczenie | Zofia Pająk |
platon_index | 30670985 |
platon_status | JEST |
width | 235 |
rodzaj_platon | Książki |
depth | 35.000000 |
cena_hurt_platon | 65.5 |
cena_hurt_brutto_platon | 68.78 |
rabat_platon | 42.2 |
author_platon | PLATON DOLIVIER |
Opinie klientów