Żywienie w sporcie
W magazynie
Liczba stron
370
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Edra Urban & Partner
Rok wydania
2019
Opis
„W książce Żywienie w sporcie omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami naukowymi, które umożliwią poprawę wydolności fizycznej niezależnie od uprawianej dyscypliny sportowej”.
Beth Van Fleet – zawodowa siatkarka plażowa, srebrna medalistka turnieju Norceca Beach Volleyball Circuit „Każdy sportowiec stosujący się do zawartych w książce zaleceń Dana Benardota może efektywniej trenować i rywalizować. W publikacji opisano wiele niezbędnych i praktycznych informacji, które pomogą całej drużynie i każdemu sportowcowi osiągać lepsze wyniki”. Bob Larsen – wyróżniony w galerii sław USTFCCCA, współprzewodniczący Grupy Zadaniowej ds. Rejestru Trenerów USATF (USATF Coaches Registry Task Force) „Podstawowym celem niniejszej książki jest zatem dostarczenie sportowcom i tym, którzy z nimi pracują, wiedzy, jak najlepiej dostosować żywienie do uprawianej dyscypliny sportu oraz w jaki sposób można uniknąć najczęstszych problemów zdrowotnych i urazów związanych z aktywnością fizyczną. Właściwe żywienie może znacznie wpłynąć na wydłużenie czasu kariery sportowca oraz poprawić jego zdrowie, osiągane wyniki sportowe i samopoczucie”.
Ze Wstępu
Autor | Benardot D. |
---|---|
Wydawnictwo | Edra Urban & Partner |
Rok wydania | 2019 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 370 |
Numer ISBN | 9788365835666 |
Kod paskowy (EAN) | 9788365835666 |
Redakcja | M. Schlegel-Zawadzka, Z. Szyguła |
platon_index | 30750476 |
platon_status | JEST |
width | 210 |
rodzaj_platon | Książki |
depth | 23.000000 |
cena_hurt_platon | 98.29 |
cena_hurt_brutto_platon | 103.2 |
rabat_platon | 20 |
author_platon | DAN BENARDOT |
Opinie klientów