Zmysł smaku. Czy można go wzmocnić - e-poradnik

W magazynie
Format
1,50 zł
Liczba stron
10
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Poradnik Zdrowie
Format wydania
PDF
Opis
Funkcją zmysłu smaku jest odróżnianie substancji jadalnych, bogatych w składniki odżywcze, od trujących lub bezwartościowych. Jego narządem są kubki smakowe. Przypominają małe „laboratorium”, którego zadaniem jest analiza chemiczna pożywienia: ile w nim goryczy, słodyczy, kwaśności, słoności i informacje na ten temat przysyłają do mózgu. To dzięki niemu czujemy smaki i potrafi my ocenić, czy pokarm jest zdatny do spożycia.
Więcej informacji
Wydawnictwo Poradnik Zdrowie
Format wydania PDF
Język wydania polski
Liczba stron 10
Opinie klientów

0

0 opinii

Informacje o opinach

Dodaj pierwszą recenzję tego produktu

Napisz co myślisz o kupionym produkcie. Swoją opinią pomożesz innym w podjęciu dobrej decyzji.
Zmysł smaku. Czy można go wzmocnić - e-poradnik