Dzieje łakomstwa i obżarstwa
Wszystkie formaty wydania:
e-book
W magazynie
Zbiór felietonów o europejskiej kulturze kulinarnej od menu jaskiniowców, przez rarytasy baru mlecznego, po bufet osobliwości.
Bożonarodzeniowy piernik czy poczciwy ziemniak stają się pretekstem do wędrówki po czasach, miejscach i obyczajach.
Liczba stron
224
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Wydawnictwo HARDE
Rok wydania
2019
Format wydania
e-book
Gatunek
Poradnik
Opis
Historia ludzkiego obżarstwa.
Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie. Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme. Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.
Autor | Adrianna Stawska Ostaszewska |
---|---|
Wydawnictwo | Wydawnictwo HARDE |
Gatunek | Poradnik |
Rok wydania | 2019 |
Data premiery | 19-06-2019 |
Format wydania | e-book |
Format pliku | EPUB |
Język wydania | polski |
Liczba stron | 224 |
Numer ISBN | 978-83-66252-71-4 |
Kod paskowy (EAN) | 9788366252714 |
azymut_synchronize | Nie |
Opinie klientów