Historia od kuchni.
W magazynie
Liczba stron
256
Język wydania
polski
Wydawnictwo
HI:Story
Rok wydania
2023
Opis
Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu? Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, „przywraca do życia” dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego, co masz w lodówce. Ponad 60 przepisów z całego świata, piękne zdjęcia potraw i dzieł sztuki – to wszystko pobudzi twoją wyobraźnię i kubki smakowe!
Autor | Miller Max |
---|---|
Wydawnictwo | HI:Story |
Rok wydania | 2023 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 256 |
Numer ISBN | 9788381353434 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381353434 |
Wydanie | 1 |
Podtytuł | 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku |
Tłumaczenie | Monika Skowron |
width | 210 |
depth | 21.000000 |
Opinie klientów