Kuchnie świata w insulinooporności
Brak w magazynie
Liczba stron
488
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Feeria
Rok wydania
2022
Opis
Jedz ciekawie z niskim IG.
Wielu z nas marzy o egzotycznych podróżach. A co, jeśli okaże się, że możemy je odbyć bez wychodzenia z domu, próbując egzotycznych potraw w ich zdrowych wersjach? Zupa kokosowa, kimchi, falafele, panna cotta, musaka czy paella – wszystko to brzmi intrygująco i… pysznie. Niezależnie od tego, czy mieliśmy okazję spróbować tych potraw w krajach, z których się wywodzą, czy tylko o nich słyszeliśmy, dzięki tej książce możemy je wyczarować we własnej kuchni. Znana dietetyczka Magdalena Makarowska zadbała o to, by te kulinarne podróże pozostawiły w nas niezapomniane wrażenia, a Dominika Musiałowska, założycielka fundacji Insulinooporność – Zdrowa Dieta i Zdrowe Życie, przygotowała zestaw praktycznych porad dla podróżujących, w tym informacje o korzystnych dla zdrowia produktach spożywczych dostępnych w poszczególnych miejscach na świecie.
Każdy, kto lubi podróże czy kogo intrygują smaki i aromaty potraw przyrządzanych w odległych krajach, znajdzie tutaj coś dla siebie. W tej wyjątkowej książce zamieszczono kilkadziesiąt przepisów na pyszne dania z różnych kultur, przy czym receptury dostosowano do potrzeb osób przestrzegających diety z niskim IG. Dodano także informacje o przyprawach charakterystycznych dla kuchni poszczególnych krajów.
Wybierz się z autorkami tej książki w kulinarną podróż dookoła świata i ciesz się zdrowym stylem życia!
Autor | Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika |
---|---|
Wydawnictwo | Feeria |
Rok wydania | 2022 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 488 |
Numer ISBN | 9788367327374 |
Kod paskowy (EAN) | 9788367327374 |
Wydanie | 1 |
Opinie klientów