Kultura bezpieczeństwa żywności
W magazynie
Liczba stron
216
Język wydania
polski
Wydawnictwo
CeDeWu
Rok wydania
2023
Opis
Najnowsze wydanie pierwszej w Polsce monografii zgłębiającej temat kultury bezpieczeństwa żywności, wzbogacone o liczne uzupełnienia dotyczące wpływu zagrożenia związanego z pandemią COVID-19 oraz zmianami klimatu. Dodatkowo uwzględnione zostały zaistniałe zmiany w prawie w dokumentach normatywnych.
Książka jest przeznaczonego dla wszystkich zainteresowanych promowaniem i wdrażaniem metod, postaw oraz wartości niezbędnych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności.
Wśród zaprezentowanych zagadnień:
- postawy definicyjne i założenia ogólnej istoty bezpieczeństwa oraz bezpieczeństwa żywności
- zjawisko food crime (przestępstwa wymierzone w żywność i łańcuch żywnościowy)
- problematyka klimatu i kultury bezpieczeństwa żywności, w tym próba ujęcia zjawiska kultury sprawiedliwego traktowania (just culture) oraz sygnalizowania w dobrej wierze (whistleblowing)
- czynniki oraz uwarunkowania sprzyjające tworzeniu kultury bezpieczeństwa żywności
- narzędzia pozwalające określić, zmierzyć i ocenić dojrzałość poziomu kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji oraz wskazać na obszary wymagające doskonalenia
- najnowsza literatura krajowa i zagraniczna dotycząca opisywanych kwestii.
Autor | Wiśniewska Małgorzata Z. |
---|---|
Wydawnictwo | CeDeWu |
Rok wydania | 2023 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 216 |
Numer ISBN | 9788381025287 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381025287 |
Wydanie | 3 |
Podtytuł | Istota i narzędzia pomiaru |
Opinie klientów