Mikrobiologia techniczna Tom 2

W magazynie
104,00 zł Special Price 90,49 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 101,41 zł
Wysyłka w 24 h
Dostawa i płatność »

Darmowa dostawa od 250 zł.

Wysyłamy w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Do czasu oczekiwania na paczkę należy doliczyć czas dostawy przez przewoźnika, który w większości przypadków wynosi 1 dzień roboczy.

Dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.

Dostępne formy płatności: przedpłata online (Przelewy24, Blik)

 

Dostawa

Płatność online

do 250 zł

od 250 zł


Paczkomat InPost

Przelewy24, Blik

14,99 zł

0 zł


Kurier DPD

Przelewy24, Blik

15,99 zł

0 zł


Liczba stron
554
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania
2023
Opis
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych. Tom 2 składa się z 4 części. W części I omówiono mikroorganizmy czynne w procesach biotechnologicznych, czyli bakterie fermentacji mlekowej i kwasu octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne, a także wirusy i ich znaczenie w medycynie, przemyśle i ochronie środowiska. W części II zaprezentowano mikrobiologię żywności - zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności, zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność transgeniczną. Część III dotyczy higieny produkcji. Przedstawiono w niej elementy urządzeń jako źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji. Część IV omawia mikroorganizmy w ochronie środowiska: zanieczyszczenia środowiska pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne metody oczyszczania środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone genetycznie w ochronie środowiska.

Więcej informacji
Autor Praca zbiorowa
Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania 2023
Język wydania polski
Oprawa Miękka
Liczba stron 554
Wymiary produktu [mm] 16.5x23.5cm
Numer ISBN 9788301155230
Kod paskowy (EAN) 9788301155230
Wydanie 1
Redakcja Libudzisz Zdzisława, Kowal Krystyna, Żakowska Zofia
Tytuł serii Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA, UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2, 02-460, Warszawa, [email protected]
Opinie klientów

Mikrobiologia techniczna Tom 2 Mikrobiologia techniczna Tom 2

0

0 opinii

Informacje o opinach

Dodaj pierwszą recenzję tego produktu

Napisz co myślisz o kupionym produkcie. Swoją opinią pomożesz innym w podjęciu dobrej decyzji.
Mikrobiologia techniczna Tom 2