Nowe Rozkoszne Polskie przepisy które ekscytują
Brak w magazynie
Liczba stron
256
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Buchmann
Rok wydania
2023
Opis
Nowa książka jednej z najbardziej popularnych i lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących przepisów. Tym razem pokazuje jak wygląda jego współczesne polskie gotowanie. Z jednej strony mamy więc uwspółcześnione wersje klasyków, jak pierogi z pieczonym selerem i wędzonym twarogiem, z drugiej zaś propozycje są hołdem dla smaków i składników, które pojawiły się w Polsce stosunkowo niedawno, wraz z globalizacją i masową migracją. W książce znajdą się przepisy m.in. na kopytka ze szpinakiem w umamicznym sosie na bazie grzybów, miso i sosu sojowego, doprawione makowym furikake, pampuchy – bułeczki gotowane na parze, które Rozkoszny nadziewa smażonymi boczniakami i bobem, a następnie polewa sosem na bazie bliskowschodniej tahini, młodą kapustę z glazurą z harissy, podaną na kwaśnej śmietanie z kurkumową oliwą i koprem. To gotowanie odzwierciedlające ducha naszych czasów. Jest lżej, zdrowej i szybciej, a przy tym z pełnią polskiego smaku rozumianego na nowo – globalnie. Tak ekscytującego, że nie można mu się oprzeć.
Autor | Michał Korkosz |
---|---|
Wydawnictwo | Buchmann |
Rok wydania | 2023 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 256 |
Wymiary produktu [mm] | 19.0x23.5cm |
Numer ISBN | 9788383193816 |
Kod paskowy (EAN) | 9788383193816 |
Opinie klientów