Smakologia
W magazynie
Wysyłka w 24 h
Dostawa i płatność »
Darmowa dostawa od 250 zł.
Wysyłamy w ciągu 24 godzin w dni robocze.
Do czasu oczekiwania na paczkę należy doliczyć czas dostawy przez przewoźnika, który w większości przypadków wynosi 1 dzień roboczy.
Dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dostępne formy płatności: przedpłata online (Przelewy24, Blik)
Dostawa
Płatność online
do 250 zł
od 250 zł
Paczkomat InPost
Przelewy24, Blik
14,99 zł
0 zł
Kurier DPD
Przelewy24, Blik
15,99 zł
0 zł
Liczba stron
80
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Papilon
Rok wydania
2020
Opis
Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: „Zwierzokracja” – książka o prawach zwierząt oraz „Śmieciogród” – o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat – jedzenie.
Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet?
Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.
Autor | Ola Woldańska-Płocińska |
---|---|
Wydawnictwo | Papilon |
Rok wydania | 2020 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 80 |
Wymiary produktu [mm] | 24.0x30.0cm |
Numer ISBN | 9788327105028 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327105028 |
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu | PUBLICAT S.A. Grupa Wydawnicza, Chlebowa 24, 61-003 Poznań, [email protected] 48616529252 |
Opinie klientów