Szkoła piekarnictwa 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze
W magazynie
Liczba stron
320
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Jedność
Rok wydania
2021
Opis
W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka. Odbiorcy: – osoby, które uwielbiają wszelkiego rodzaju pieczywo – wszyscy, którzy chcą poznać techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych wypieków piekarniczych – a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów na: domowe rogaliki, ciabatty, brioszki czy bagietki, aż po różnego rodzaju chleby Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: – zawiera ponad 80 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu – wszystkie przepisy są opatrzone pięknymi fotografiami – dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami – zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznego pieczywa
Autor | OPRACOWANIE ZBIOROWE |
---|---|
Wydawnictwo | Jedność |
Rok wydania | 2021 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 320 |
Numer ISBN | 9788381447928 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381447928 |
Redakcja | Constantini Delphine |
Podtytuł | Le Cordon Bleu |
Tłumaczenie | Magdalena Banach |
Opinie klientów