Whisky Leksykon smakosza
W magazynie
Liczba stron
272
Język wydania
polski
Wydawnictwo
RM
Rok wydania
2018
Opis
O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
Nowe wydanie to:
• przegląd najważniejszych whisky słodowych,
• prezentacja destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tylko ze Szkocji,
• informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
Autor | Wishart David |
---|---|
Wydawnictwo | RM |
Rok wydania | 2018 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 272 |
Numer ISBN | 9788381516839 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381516839 |
Wydanie | 6 |
Tłumaczenie | Kresak Piotr |
width | 173 |
depth | 28.000000 |
Opinie klientów