Serwowanie piwa Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki
W magazynie
Liczba stron
166
Język wydania
polski
Wydawnictwo
CeDeWu
Rok wydania
2024
Opis
Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania.
Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo.
Omówione zagadnienia:
• pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,
• urządzenie do rozlewania,
• zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,
• krany do nalewania piwa,
• szklanki - rodzaje i użytkowanie,
• prawidłowe rozlewanie i nalewanie,
• regulacja urządzenia do rozlewania,
• budowa własnego urządzenia do rozlewania,
• konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.
Autor | Bertinotti Davide, Galati Michele |
---|---|
Wiek | 15-99 lat |
Wydawnictwo | CeDeWu |
Rok wydania | 2024 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 166 |
Numer ISBN | 9788381022064 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381022064 |
Wydanie | 1 |
Tłumaczenie | Łucki Zbigniew |
Opinie klientów