Szabatowe przepisy.
W magazynie
Liczba stron
224
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Znak Koncept
Rok wydania
2023
Opis
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność. Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora. Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy. Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich. Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią. W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy. Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.
Autor | Grossman Marc |
---|---|
Wydawnictwo | Znak Koncept |
Rok wydania | 2023 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 224 |
Numer ISBN | 9788324085101 |
Kod paskowy (EAN) | 9788324085101 |
Wydanie | 1 |
Podtytuł | 100 receptur na żydowskie dania |
Tłumaczenie | Kasprzak-Kozikowska Eliza |
Opinie klientów