Tajniki czekolady
W magazynie
Liczba stron
192
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Promise
Rok wydania
2020
Opis
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, że każdy z łatwością zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka Marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School.
„Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady”
Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego
Autor | Tilling Mark |
---|---|
Wydawnictwo | Promise |
Rok wydania | 2020 |
Język wydania | polski |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 192 |
Numer ISBN | 9788375413328 |
Kod paskowy (EAN) | 9788375413328 |
Wydanie | 1 |
Podtytuł | Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa |
Tłumaczenie | Skawran Katarzyna Anna |
platon_index | 30622799 |
platon_status | JEST |
width | 215 |
rodzaj_platon | Książki |
depth | 20.000000 |
cena_hurt_platon | 40.13 |
cena_hurt_brutto_platon | 42.13 |
rabat_platon | 47.2 |
author_platon | MARK TILLING |
Opinie klientów