Żywienie człowieka Tom 1
W magazynie
Liczba stron
715
Język wydania
polski
Wydawnictwo
Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania
2024
Opis
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.
Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Wydawnictwo | Wydawnictwo Naukowe PWN |
---|---|
Rok wydania | 2024 |
Język wydania | polski |
Oprawa | Miękka |
Liczba stron | 715 |
Numer ISBN | 9788301221164 |
Kod paskowy (EAN) | 9788301221164 |
Wydanie | 4 |
Redakcja | Gawęcki Jan |
Podtytuł | Podstawy nauki o żywieniu |
platon_index | 30763388 |
platon_status | JEST |
width | 165 |
rodzaj_platon | Książki |
depth | 38.000000 |
author_platon | JAN GAWĘCKI |
Opinie klientów